Ambachtelijk Vlees

Slagerij Chateau Briand zet een mooie traditie voort – een familie van slagers sinds 1973. We zijn een lokale winkel en spelen graag in op de specifieke behoeften van onze klanten op een manier die niet mogelijk is voor een grote supermarkt of keten.

Traditionele slagersvaardigheden en kennis

Bij de meeste grote dieren zijn verschillende delen, beter geschikt voor verschillende recepten en kookmethodes. 
Malse stukken zijn prachtig om te grillen of BBQ. Anderen belonen de zintuigen dankzij slow cooking. Door te smoren of in stoofschotels. Slagerij Chateau Briand gelooft net als vele chefs dat de rijkste en diepste smaken geleverd kunnen worden door het ‘vergeten vlees’. Stukken van het dier die vroeger veel gebruikt werden en nu niet meer overal verkrijgbaar zijn, ze bieden geweldige smaak. We helpen je graag.

Traditionele slager vaardigheden zijn ook belangrijk voor het ‘aging’ van vlees.  Het proces van drogen en bewaren om de uiteindelijke smaak en zachtheid van het vlees te verbeteren. Wanneer ze “hangen” of verouderen, breken natuurlijke enzymen in het vlees het bindweefsel in de spier af, wat leidt tot een zachtere snede op je bord. Ook helpt enig vochtverlies de smaak te concentreren. Dit geldt met name voor rundvlees. Het meeste supermarktvlees is “nat verouderd” – kort na het slachten in stukken gesneden en in plastic verwerkt. Het vlees rijpt nog steeds, maar op een andere manier, en u betaalt voor al het vocht, misschien 20% van het totale gewicht.

Herkomst

Maar het gaat niet alleen om presentatie of variëteit. Als je meer zekerheid wilt over wat er op je bord staat en de manier waarop je eten is geproduceerd, kunnen traditionele slagerijen je in detail vertellen over wat je koopt – niet alleen waar het vandaan komt, maar ook hoe het is gefokt, wat het is, wat ze aten en de reis van de boerderij naar de toonbank.

Bij Slagerij Chateau Briand selecteren we de beste leveranciers, zodat onze klanten erop kunnen vertrouwen dat het vlees dat ze bij ons kopen niet alleen goed is, maar ook afkomstig is van een traceerbare bron waar de dieren een gezonde vrije uitlooplevensstijl hebben gehad, hoge welzijnsnormen hebben en een natuurlijk dieet. In onze vitrine vindt u een selectie van de beste kwaliteit rundvlees, lam, varkensvlees, gevogelte en wild. (U kunt meer details over hen bekijken in de verschillende productsecties van onze website).