Assortiment

Het Iberico varken

Wij hebben een ruim assortiment aan Iberico vlees. Het Iberico varkens is het beste en meest smaakvolle varkensras van de wereld. De stukken vlees zijn prachtig gemarmerd, wat een intense smaak creëert. Deze smaakt wordt gecreëerd door de hoge concentratie intramusculair vet. Dit zorgt er ook voor dat het vlees sappig en mals blijft.

Sommige onderdelen worden bij een gewoon varken gebruikt voor het gehakt of voor de worst. Maar juist van het iberico varken kan je het eten als ‘biefstuk’. Bijvoorbeeld de Secreto of de Presa.

Van de snippers van het iberico varken produceren wij pure burgers. Van pikante burgers tot iberico burgers met rozemarijn. Ook hebben we diverse chipolata worstjes van het iberico varken. Dit alles uit eigen productie.

Het Wagyu rund

Dit Japanse runderras staat bekent om zeer exclusief en smakelijk vlees. ‘Wa’ betekend in het oudjapans ‘Japan’ en ‘gyu’ wordt het rundvlees bedoeld.

Het extreem hoge vetpercentage in dit vlees, zorgt ervoor dat het supermals is en heerlijk van smaak. De mate van marmering kan worden vastgesteld op basis van de Wagyu Kobe B(ase) M(arbling) S(tandard) waarmee men in Japan en in de VS, 12 gradaties van marmering onderscheid en vijf kwaliteitsklassen.

Het gehele jaar door bieden wij prachtige Australische wagyu tomahawk en Australisch Wagyu staartstuk aan. Voor het originele Japanse Wagyu vragen wij u contact op te nemen.

Australisch wagyu staartstuk

Het Rubia Gallega Rund

Niet iedereen kent het Iberische rundvlees: Rubia Gallega. Het intramusculair vet zorgt voor een mooie en verfijnde smaak. De runderen leven op een natuurlijke en vrije levenswijze. De runderen worden tussen hun tweede en zevende levensjaar geslacht. Dit is veel later dan andere, gangbare runderen. Dit is in Galicië standaard.

Door de boterachtige smaak is een machtig stuk vlees. U kunt dit stuk vlees bereiden in de oven of op de barbecue.