Saus met verse truffel
Antonio Carluccio kreeg deze bijnaam vanwege zijn enorme passie voor de italiaanse keuken en zijn evengrote passie voor truffels, in een interview heeft Carluccio aangegeven: “Truffels zijn het ingrediënt waar ik het meest van hou omdat ze zo ongrijpbaar zijn en zo’n kostbare toevoeging aan zoveel soorten voedsel vanwege de ongelooflijke smaak die ze geven” Wat ons betreft de spijker op zijn kop.
In deze saus wordt die smaak dan ook nog eens gecombineerd met de smaak van morille. De rolls Royce van de paddenstoelen. Perfect bij rund of wild. Het recept staat op onze website en de morille, truffel en truffelolie zijn bij ons verkrijgbaar.
Ingrediënten
- 60 gram gedroogde morieltjes
- 50 gram verse truffel
- 50 gram boter
- 2 kleine sjalotten, fijngesneden
- 4 dl kippenbouillon
- 1,25 ml slagroom
- 10 druppels truffelolie
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
- Week de morieljes 45 minuten in warm water spoel de morille af en snijdt ze klein.
- Snijd de truffel op het laatste moment in plakjes van 3 mm; en snijd deze plakjes in blokjes.
- Smelt de boter in een braadpan en smoor de sjalotten hierin glazig. Voeg de morilles en de bouillon toe en laat het mengsel 8-10 minuten pruttelen. Laat het afkoelen en meng er de room en wat zout en peper door. Pureer de saus in een keukenmachine. Roer er de truffelolie en de truffelblokjes door. Warm hem voor gebruik op.