Recept van de maand

Pittig lamsbiefstuk recept Recept

Dit recept voor pittige lamsbiefstuk is zo smakelijk. Het is snel en gemakkelijk te maken, bestuif de steaks met een combinatie van gedroogde gemengde kruiden en chili vlokken en vervolgens op een barbecue of onder een voorverwarmde grill.

Het beste lam vinden​

We willen onze klanten het beste lam aanbieden, ongeacht de tijd van het jaar. Om dit te doen, gebruiken we een gespecialiseerde leverancier op TEXEL. De kwaliteit van lammeren van verschillende boerderijen en producenten varieert het hele jaar door, afhankelijk van de regionale en lokale omstandigheden die van invloed zijn op het gras waarop de dieren zich voeden.

Ongeacht de tijd van het jaar kiest onze leverancier de beste grasgevoerde dieren voor ons, dus u kunt er zeker van zijn dat Lam op onze toonbank altijd de beste beschikbaar zal zijn. Lees hier meer over ons lam >>

De bereidingstijd is ongeveer 10 minuten en daarna nog eens 20 minuten bakken of grillen.

Lamsbout steak

  • 2 lamsboutlapjes zonder been van Chateau Briand Hilversum
  • 15 ml / 1tbsp koolzaadolie
  • 5 ml / 1 t gedroogde rode chili vlokken
  • 5 ml / 1 t gedroogde gemengde kruiden
  • mespunt zout

Chilli Boter​

  • 50 g boter, zacht geroerd
  • 2,5 ml / ½ tsp gedroogde chili vlokken
  • 15ml / 1eetl vers gehakte peterselie

Bereidingswijze voor gekruid lamsvlees Steak

Verwijder de biefstukken uit de koelkast, leg ze op een ondiep bord, dek af en laat 20 minuten staan ​​om op kamertemperatuur te komen voor het bakken/grillen. Als u de barbecue gebruikt, denk er dan aan om de kolen van te voren goed aan te steken, zodat ze helemaal wit zijn voordat u begint met grillen.

Om de chili-boter te bereiden; in een kleine kom de boter, de Spaanse vlokken en de kruiden vermengen. Vorm de boter in een worstvorm, wikkel het in folie of folie en laat het in de koelkast tot het nodig is.

Bestrijk de steaks met olie aan beide kanten. Meng de gedroogde pepers en kruiden en strooi dit over steaks.

Leg ze op een voorbereide barbecue of onder een voorverwarmde gematigde grill gedurende 6-8 minuten aan elke kant, of tot alle vleessappen helder zijn.

Top af met een schijf of twee van de chili-boter en serveer met warme grove puree van nieuwe aardappelen, waar je de Spaanse chili-boter doorheen hebt gedaan en een salade van tomaat en komkommer erbij.

Dit kleine-lamsvleesgerechtrecept komt van www.simplybeefandlamb.co.uk kijk zeker op hun site voor nog meer vlezige recepten.;-)